H-P 14:00-18:00-ig: +36 50 103-02-65 info@emlek-kep.com

Kedves Szülők!

Itt tekinthetik meg a gyermekük közelgő fotózásakor használt hátterünket, valamint szeretnénk néhány információt, tanácsot, és kérést megosztani, hogy az elkészült képek a lehető legtökéletesebbek legyenek.

Aktuális háttér:

Hogyan is zajlik a fotózás:

 • Arra törekszünk, hogy a gyerekeknek a fotózás ne egy kötelezően szükséges program legyen, hanem valóban önfeledten és vidáman álljanak a kamera elé.
 • Sokat beszélgetünk velük, mondókázunk, énekelünk. Szó esik a kedvenc mesékről, játékokról, vagy amiről a kicsik szívesen mesélnek nekünk.
 • A kialakított stúdiónkban csak a saját csoportjukkal vannak a gyerekek, így otthonos, ismerős környezetben történik a fotózás.
 • A fotózás végén apró kis ajándékkal jutalmazunk meg mindenkit, aki kamera elé áll 🙂

Tanácsok:

 • A gyerekekkel fotózás előtt pár nappal, már érdemes beszélni arról, hogy fotózás lesz, így az nem éri majd váratlanul őket.
 • A hátteret igyekszünk természetes, pasztell színekben összeállítani, amihez a legtöbb színű- és mintájú ruha jól mutat. Ennek ellenére javasoljuk, hogy kerüljék a nagy figurás, feliratos darabokat!
 • A fotók hangulatát nagyban kiegészíti a szép, elegáns öltözet, így kérjük, lehetőség szerint ne hétköznapi, „játszós” ruhában érkezzenek a gyermekek. Az óvó nénik, kisgyermeknevelők mindig szívesen, és nagy gonddal segítenek a szépítkezésben! 🙂
 • Ha nincs ünneplős cipő, természetesen nem probléma, ilyenkor szoktuk kérni, hogy vegyék le a benti cipőt, vagy akár a zoknit is. Egy viseltesebb lábbeli, sportos csatos szandál nagyban ronthat az összképen.

Kérések:

 • Lehetőség szerint a fotózás előtt ne helyezzenek fel tetoválásokat, és ne legyen a gyerekek keze összefirkálva! Ezzel is segítve a retusálási folyamatot.
 • Két kislány szüleiként tisztában vagyunk vele, hogy mennyire érdekes lehet benézni a gyerkőc ovis/bölcsis pillanataiba, azonban a fotózás sajnos erre nem alkalmas, ugyanis – ezt biztos már Önök is tapasztalták – máshogy viselkednek a szülők jelenlétében a gyerekek. Mi mindent megteszünk a természetes mosolyokért, ezért kérjük, hogy az óvó néni vagy kisgyermeknevelő kísérje be az otthonról érkezőket a fotózásra!
  Ez alól természetesen kivétel, ha épp akkor van a bölcsődei beszoktatás időszaka.
 • Sajnos előfordul, hogy a fotózás napján a gyermek betegség miatt otthon van. Természetesen, ha az ovi/bölcsi vezetője engedélyezi, van rá lehetőség behozni a fotózás idejére, de csak abban az esetben, ha már teljesen tünetmentes! Egy beteg gyerekről lehetetlenség jó képeket készíteni, nem beszélve a fertőzés kockázatáról.
 • Az oviba/bölcsibe járó testvérekkel/unokatestvérekkel külön kérés nélkül közös képek is készülnek, viszont csak a legalább két évet betöltött  „külsős” testvérek fotózását tudjuk vállalni. Idő hiányában sajnos nincs lehetőségünk babák, totyogó apróságok fotózására. Nekik jóval több időt kell szentelni, ahhoz, hogy elnyerjük a bizalmukat, figyelmüket.

  Köszönjük az együttműködésüket, és szeretettel várjuk az apróságokat!
  a „Fotós néni” és a „Fotós bácsi” 🙂